Puberklas

“Maria haar kracht is zichtbaar in de individuele aandacht voor mens en dier. Ze weet ons en onze hond te motiveren en het beste in elkaar naar boven te halen”

-Jolande en Gerdjan met Duitse staande korthaar Mick

Puberklas

De echte puppentijd is alweer even achter de rug. De periode waarin je pup steeds meer op een puber begint te lijken is aangebroken. Niet altijd een hele gemakkelijke periode waarin het soms lijkt alsof je jonge hond alles wat hij/zij geleerd heeft lijkt te zijn vergeten. Grenzen worden steeds meer verkend en je leert weer nieuwe kanten van je hond ontdekken. Hormonen beginnen een rol te spelen en mogelijk vraag je je af hoe je daar mee om kan gaan?
Tijdens de puberklas gaan we uitgebreid in op deze en andere vragen die een rol spelen tijdens de puberteit van je hond. We gaan verder met de opgedane kennis en naast nieuwe oefeningen onderhouden we en breiden we de bestaande oefeningen steeds verder uit. Natuurlijk weer passend bij hond en baas. Ook gaan we in op castratie van de reu, sterilisatie van de teef en welke gevolgen dat heeft zowel fysiek als op het gedrag van je hond.

Aanmelden voor een cursus