OVER ONS

Het werken met honden en mensen is een grote passie van mij. Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker/trainer/coach kijk ik altijd naar de mogelijkheden van de eigenaar en hond.

Over ons

Hondenschool Maria Kooi staat voor kwaliteit, maatwerk en persoonlijke aandacht voor mens en dier. De aanschaf van je eigen hond is een kostbaar bezit voor een lange periode. Een goede basis gehoorzaamheid en wederzijds vertrouwen zijn enkele belangrijke ingrediënten om te komen tot een gelukkig bestaan van je hond. Elke combinatie van eigenaar en hond is uniek: de een wil graag een hond die huis en haard goed bewaakt, iemand anders wil graag op hoog niveau agility met zijn hond lopen, en alles wat daar tussen zit. Maatwerk tijdens de cursussen en training is daarom een belangrijk uitgangspunt op de hondenschool.

Naast de gehoorzaamheidscursussen, geschikt voor alle rassen en kruisingen ben je ook van harte welkom om met je jachthond te komen op de jachttraining die geboden wordt. Dit kan al vanaf de puppentijd!

Het werken met honden en mensen is een grote passie van mij. Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker/trainer/coach kijk ik altijd naar de mogelijkheden van eigenaar en hond. Sinds 2012 ben ik gediplomeerd kynologisch instructeur welke ik bij Dogvision heb gevolgd. Naast de opleidingen en stage die ik heb gevolgd vind ik het belangrijk om zelf in de praktijk ook bezig te blijven. Zo heb ik met mijn labrador Puck wekelijks jachttraining bij Petra Ritzerfeld en loop ik stage bij haar om mezelf scherp te blijven houden in dit geweldige vak.

Als meisje van 10 liep ik elke zondag met de hond van mijn oma of met het buurhondje van mijn opa. Geweldig vond ik het contact wat ik met de honden had: niet veroordelend en met hun trouwe kijkers hoorden ze mijn verhalen aan en had ik plezier aan de urenlange wandelingen.

Toen ik samen met mijn vriend een huis ging kopen kon er natuurlijk 1 ding niet ontbreken: mijn eerste hond. Veel tijd besteedde ik op internet naar het vinden van de meest geweldige pups en fokkers en alle voor en nadelen van diverse rassen. Er ging een wereld voor me open. Uiteindelijk viel mijn oog op de labrador retriever. Noa deed intrede in ons leven en ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen. Inmiddels is ons gezin uitgebreid met twee lieve dochters en Puck. Naast de trainingen doe ik geregeld nog coachings wandelingen met de honden. Want zeg nou zelf: Jouw hond spiegelt toch ook direct jouw stemming en gedrag? De mooiste en meest pure leerervaring die je kunt krijgen.